- پرتال رسمی خبر رسانی انجمن صنفی مهندسین پلیمر و شیمی ایران - https://www.apchen.com -

طرح تجهیز و نوسازی ۱۸۰ هزار هکتار شالیزارهای گیلان و مازندران تدوین شد


به گزارش روز یکشنبه (۹۹٫۹٫۹) وزارت جهاد کشاورزی، «رضا سرافرازی» اعتبار مورد نیاز این طرح را دو هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان برای مدت پنج سال برآورد کرد و افزود: مطالعات این طرح آماده است و به محض تأمین اعتبار از سوی دولت، تجهیز و نوسازی این اراضی در دو استان شمالی آغاز می‌شود.

مدیرکل دفتر امور آب وزارت جهاد کشاورزی درباره مزیت‌های اجرای طرح تجهیز و نوسازی شالیزارهای استان‌های گیلان و مازندران اظهارداشت: در صورت تأمین اعتبار و اجرای این طرح، به طور متوسط دو هزار و ۴۰۰ مترمکعب آب در هر هکتار صرفه جویی می‌شود ضمن آنکه انتظار داریم متوسط تولید در شالیزارها نیز از ۳.۵ تن در هر هکتار به چهارتن در هکتار افزایش یابد.

سرافرازی اضافه کرد: با تجهیز و نوسازی شالیزارها، تسطیح اساسی در این اراضی نیز انجام می‌گیرد و امکان دسترسی اراضی به جاده‌ها و کاشت و برداشت مکانیزه محصول تسهیل می‌شود.

مدیرکل دفتر امور آب وزارت جهاد کشاورزی، کاهش تغییر کاربری شالیزارها را از دیگر مزیت‌های اجرای این طرح برشمرد و گفت: با تجهیز و نوسازی شالیزارها، تولید در واحد سطح افزایش و مقرون به صرفه می‌شود و از این رو تغییر کاربری اراضی کاهش می‌یابد.

وی با بیان اینکه بر اساس مصوبه کارگروه سازگاری با کم آبی از سال ۹۷ هیچ خدماتی به شالیزارها در سایر استان‌ها ارائه نمی‌شود، خاطرنشان کرد: پیش از این مصوبه، ۴۵۰ هزار هکتار از شالیزارهای کشور مستعد برای اجرای طرح تسطیح، تجهیز و نوسازی شناسایی شدند و این طرح در ۱۳۰ هزار هکتار از استان‌هایی مانند گلستان، ایلام، اصفهان، خوزستان و لرستان نیز اجرا و به بهره برداری رسید، اما پس از مصوبه کارگروه سازگاری با کم آبی، تجهیز و نوسازی شالیزارها در سایر استان‌ها متوقف شد و در عمل هیچ خدماتی به این شالیزارها ارائه نمی‌شود.

سرافرازی اظهارداشت: امسال با توجه به محدودیت‌های اعتباری، طرح تجهیز و نوسازی در سطح سه هزار هکتار از شالیزارهای استان‌های گیلان و مازندران در دست اجرا است.

وی با اشاره به طرح آب بندان در سه استان شمالی کشور گفت: احداث آب بندان در استان‌های شمالی کشور از دو سال پیش آغاز شده که مکمل طرح تجهیز و نوسازی است و به کسری آب مورد نیاز شالیزارها در پیک مصرف در دو ماه آخر کمک می‌کند.

مدیرکل دفتر امور آب وزارت جهاد کشاورزی، اکنون احداث سازه آب بندان در سه هزارو ۵۰۰ هکتار از اراضی شالیزاری دو استان گیلان و مازندران در دست اجرا است.

وی استقبال مردم از احداث آب بندان ها را خوب توصیف کرد و گفت: مردم هم از نظر تامین زمین و هم ساخت سازه‌ها مشارکت می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری، در سه سال اخیر از محل اعتبار ملی در ۱۴ هزار و ۴۰۰ هکتار شالیزار شمال کشور عملیات اجرایی صورت گرفت که حفظ کاربری اراضی کشاورزی، صرفه جویی ۲۵ درصدی در مصرف آب، کاهش سختی کار و اجرای عملیات مکانیزاسیون و افت ۲۰ درصدی ضایعات محصولات از مزیت های اجرای طرح تجهیز و نوسازی شالیزارهای شمال کشور است.

طبق برنامه تجهیز و نوسازی ١٠۵ هزار هکتار شالیزار و خشکزار را در دستور کار داریم که دولت ٨۵ درصد یارانه به تسطیح و نوسازی أراضی و پروژه های بزرگ اختصاص داده است.
منبع: ایرنا [۱]